Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 15 октомври 2012 г.

Франция удвои професиите за румънци и българи


Франция разшири достъпа на българи и румънци до 291 професии, почти двойно повече в сравнение с предишните 150, предаде Франс прес, като се позова на правителствено постановление, публикувано вчера във френския "Официален вестник".

Постановлението е подписано от министрите на вътрешните работи Манюел Валс и на труда, заетостта, професионалното образование и социалния диалог Мишел Сапен. Пълният списък на професиите обхваща множество сектори, в това число строителството, хотелиерството, земеделието, риболова, промишлеността, търговията, развлеченията, информатиката, банковото дело и финансите.

Решението за разширяване на списъка от професии, за които могат да кандидатстват българи и румънци, бе взето от френското правителство на 22 август.
Едновременно с това бе намалена таксата, която работодателите трябва да плащат, за да наемат служители и работници от тези две страни, посочва АФП.

Преходните ограничения за наемане на работа на граждани на Румъния и България остават в сила до края на 2013 г.

Освен ограниченията по отношение на професиите, гражданите на тези две страни трябва да притежават и разрешително за работа, издадено от местните префектури на полицията.

(БТА)http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар