Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 юли 2012 г.

Седмица "дебнели" Аврамов "да падне в капана"


Повече от седмица прокуратурата "дебне, следи, слуша и чака" кога Димитър Аврамов "ще падне в капана", обяви пред bTV софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Депутатът от ГЕРБ, който снощи бе задържан по подозрение в търговия с влияние, увещавал свой познат да му прехвърли част от бизнеса си, а в замяна обещавал "действия, които не е следвало да върши от позицията на народен представител – да мотивира други длъжностни лица да извършват поредица от незаконни дейности", уточни Кокинов.

35-годишният ГЕРБер, който е депутат от Монтана, получил дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху шефа на Областна дирекция "Земеделие" - Монтана, за да пусне проект на местен производител.

Сигналът срещу него дошъл именно от рекетираното лице, чийто бизнес бил в сферата на селското стопанство.

Димитър Аврамов е член на Комисията по земеделие и гори и на Комисията по външна политика и отбрана в парламента.

Градският прокурор обаче отказа да коментира дали Аврамов е обещавал прокарването на лобистки поправки по свързаните с тази област закони.

Николай Кокинов коментира съвпадението на ареста на депутата от ГЕРБ с евродоклада, който днес ще бъде представен, като чиста случайност.

Аврамов е задържан за 24 часа в очакване дали ще падне депутатският му имунитет.

Според процедурата главният прокурор Борис Велчев трябва да подготви искане до Народното събрание, което следва да реши неговото отстраняване. Очаква се това да стане днес.

Междувременно Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши Димитър Аврамов да подаде оставка като депутат и да прекрати членството му в партията.

Пред "Фокус" членът на комисията Румен Иванов коментира, че решението е било единодушно, всичките 11 души са били "за" изключването на арестувания Аврамов от ГЕРБ.

"Сметнахме, че с тези си действия той уронва авторитета на ГЕРБ и е недопустимо оставането му като народен представител и още по-малко – заемането на ръководни постове в партията (член на НИС на ГЕРБ)", каза той.

На въпрос дали е била взета позицията на Аврамов, Иванов заяви: "По обясними причини, ние няма как да вземем неговата позиция, тъй като той снощи не беше в състояние да отговаря, беше задържан и нямаше как да бъде изслушан. Но фактът на задържане беше достатъчен да се прецени, че има вина".


Още по темата:

0 коментара

Публикуване на коментар