Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 юли 2012 г.

Депутат от ГЕРБ арестуван за търговия с влияние


Депутатът от ГЕРБ от 41-вото Народно събрание Димитър Аврамов е задържан за търговия с влияние, съобщи Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, пред "Фокус". 

Депутатът е задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство - за поискан и получен дар от 50 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Заради депутатския имунитет, Аврамов е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Главният прокурор Борис Велчев е уведомил за случая председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Утре сутринта ще бъде поискано сваляне на депутатския имунитет на Димитър Аврамов.

Името на Аврамов нашумява през март миналата година, когато заедно с друг депутат от ГЕРБ - Стоян Гюзелев, бяха осъдени за конфликт на интереси по сигнал на съпредседателя на Синята Коалиция Мартин Димитров. Те са предложили и гласували поправка в Закона за земята, коята е облагодетелствала самите тях. Те с бяха глобени с по 5 000 лева.

Аврамов е член на парламентарната комисия по земеделието и горите.

Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен за търговия с влияние, Аврамов може да получи до 6 години затвор или глоба до 5000 лева.

По-рано днес шефът на ГДБОП Станимир Флоров соъбщи, че двама служители на ГДБОП, един бивш техен колега и криминално проявено лице са задържани тази вечер при спецоперация.

Той обясни, че на този етап не може да съобщи защо са арестувани четиримата мъже. По данни на БНТ става дума за изнудване.

По думите на Флоров ”за услугата, която са извършвали” задържаните са получили общо 50 000 лева.

Работата по случая продължава. Със случая са се заели представители на ”Вътрешна сигурност”.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар