Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 юли 2012 г.

Преглед на печата на 18 юли 2012 година


Водещата тема в днешния печат са акцентите от черновата на официалния доклад на Европейската комисия /ЕК/ за напредъка на страната ни в областта на правосъдието и вътрешния ред.
 "Това е провал на правителството на г-н Борисов. Убийствена е политическата оценка от страна на ЕК. Червен картон за Борисов от Брюксел." Това заявява в интервю за "Труд" лидерът на БСП Сергей Станишев. В отговор на въпрос свързан с уволнението на съдия

Мирослава Тодорова, Станишев подчертава: "Г-н премиерът сам падна в собствения си капан.
Той всекидневно внушава на хората, че всичко, което се случва в България, е по негово пряко указание и той координира всичко - той раздава пенсиите, той дава пари на пострадалите от бедствия и аварии, той командва парламента, той ръководи президента. Няма как да се измъкне и да каже - аз командвам всичко, което е добро, но за лошото - виновни са министрите или ВСС. Или тройната коалиция е виновна. Той е в четвъртата година от своето управление! Догодина ще отговаря пред избирателите за това какво е свършил и какво - не."

Подобно на Станишев, социологът Кънчо Стойчев смята, че докладът на Брюксел е провал за ГЕРБ. В интервю за "24 часа" Стойчев коментира: "Черновата на доклада ми се струва черничка. Първият ми извод до момента е, че в него броди един призрак и това е призракът на Цветан Цветанов.

По-голямата част от анализирания в черновата 5-годишен период е по времето на управлението на ГЕРБ, така че няма начин онзи, който по-дълго е управлявал в тези 5 г., да няма вина за негативния по същество доклад на Брюксел, макар написан на културен бюрократичен език и на чернова."

Социологът твърди, че за да се стигне до такива негативни оценки в случая, очевидно държавата води погрешна политика. Стойчев посочва и грешките: "Има имитация на дейност в правосъдната система, има повърхностност, има показност и т.е. има мимикрия, лъжа, некомпетентност в прекомерни мащаби. И най-често има чисто малоумие, което е в идеята, че с подслушване можеш да управляваш най-сложната система, която светът познава - системата на обществото и в частност на правораздаването и борбата с престъпността.
Брюксел съвсем пряко ни казва, че там има политическо вмешателство. Всичко това е в ресора на вътрешния министър и в този смисъл това е пряк негов провал. Ако бяхме нормална страна, и по-точно - когато станем нормална страна, при такъв доклад вътрешният министър ще стане и ще напусне с извинение."
 
За втори път в рамките на два дни теза на вътрешния министър Цветан Цветанов по скандално разследване се сгромоляса, отбелязва "Сега". След като в понеделник окръжният съд в Габрово оправда трима лекари от Горна Оряховица за смъртта на дете, вчера стана ясно, че същите медици може да не получат обвинение по скандалния случай с бебето, оставено във фризера.
 
Докторите Димитър Сотиров, Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът Катя Гецова нямат вина за смъртта на детето - това ще е заключението от медицинската експертиза, на база на която прокуратурата ще решава дали да им повдигне обвинения, съобщи "Правен свят", уточнява изданието. 
 
Летните жеги не са спрели крадците по морето. Напротив през последните седмица броят им значително се е увеличил, алармира под глава "Новинар". 
 
Водещата новина и на "Телеграф" фокусира вниманието върху българското Черноморие. Цацата избяга много навътре в морето и през последните дни уловът е почти нулев, анонсира изданието. Причината е, че температурата на морската вода в момента е 28-29 градуса. Това означава, че Черно море е сред най-топлите в света. 
Според публикация в "Монитор" търговците умишлено са скрили цацата по морето заради повишеното търсене напоследък.
 
 
 

0 коментара

Публикуване на коментар