Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 юли 2012 г.

Терорист преминал необезпокояван курсове за пилот в Белгия


Мъж с досие на терорист е успял да завърши курсове за пилот в Белгия и да получи разрешително (бревет), съобщава медийната група Ер Те Ел. В публикацията се отбелязва, че това е станало възможно заради недостатъчния обмен на информация между полицията и Държавна сигурност.

Уличеният в терористична дейност в миналото на летище "Завентем" край Брюксел е бил познат на полицията на тази аерогара, но данните не са достигнали до служителите на вътрешното министерство на учебна летателна площадка в Югозападна Белгия. Така пилотът е успял да завърши курсовете под истинската си самоличност.

Като решение на подобни случаи комитетът за надзор на работата на полицията препоръчва в свой доклад създаването на черен списък на граждани, за които е известно, че са опасни за авиацията - като пътници и като обучаеми пилоти. Допълнителна мярка е създаването на център за анализ на наличните данни. В същия доклад се отбелязва, че Белгия често става транзитна точка за незаконни мигранти, които достигат страната през летището в Остенде, на брега на Северно море. Допълва се, че най-често полетите с такива пътници долитат от Гърция и се изпълняват от белгийска нискотарифна авиокомпания, пише БТА.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар