Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 юли 2012 г.

Закопчаният ГЕРБер гушнал общо 100 бона


Общо 100 хиляди лева е получил задържаният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, за да упражни влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана при решаване на спор за земеделска земя. Това е установило разследването, съобщиха от МВР.

Част от парите са открити в дома му. Аврамов беше задържан вчера при акция на ГДБОП и ДАНС в момента на взимане на 50 хиляди лева.

Заедно с него за 24 часа са задържани и 34-годишните К.Г. и Б.Б. Срещу народния представител от управляващите беше повдигнато обвинение за търговия с влияние.

Работата по случая продължава с извършване на процесуално-следствени действия под ръководството на Софийска градска прокуратура, уточниха от полицията.
 
Междувременно стана ясно, че ГЕРБ очаква задържаният техен колега Димитър Аврамов сам да поиска сваляне на депутатския си имунитет.

Ако това не стане, ПГ на управляващата партия ще предложи това, обяви пред журналисти в парламента Румен Иванов, член на Изпълнителната комисия /ИК/ на ГЕРБ.

"Нормално е да сме изненадани, МВР не може предварително да обявява по какво и по кого работи, действията на Аврамов са абсолютно неприемливи", коментира Иванов.

Той уточни, че тъй като колегата им е задържан снощи в поделение на МВР, е нямало начин да бъде изслушан от ИК, но фактът на задържането е достатъчен  да потвърди аморалните, по думите му, действия на депутата.

Решението на ИК за освобождаването на Димитър Аврамов от всички заемани в партията постове е взето късно снощи чрез конферентна връзка, обясни още Румен Иванов.

"Ние настояваме и за оставката му като депутат", отбеляза той. Според Иванов няма връзка между ареста на депутата от ГЕРБ и доклада на Европейската комисия, който ще бъде официално оповестен по-късно днес. Този случай няма как да влезе в него, смята Румен Иванов.

Още по темата:
 
 
http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар