Валутни курсове

Хороскоп

петък, 21 септември 2012 г.

Замунда попадна в "черния списък" на САЩ

Българският торент портал Замунда попадна в новия „черен списък" на американския Конгрес за нарушителите на авторски права.

Конгресът на САЩ счита, че в Русия, Украйна и Китай са най-благоприятните страни за дейността на нарушителите на авторските права, съобщава РИА Новости.

Според документите, публикувани днес от работната група за борба с международното пиратство на Конгреса, се препоръчва на правителството на Съединените щати да обърне специално внимание на проблемите, свързани с нарушение на авторските права в Русия, Китай, Украйна, Швейцария и Италия.

"Незачитането на правата на интелектуална собственост в тези страни е причинило големи щети на американските автори, както и на нашата икономика като цяло", се посочва в документа.

Авторите отбелязват, че през 2012 г. Италия и Швейцария попадат за първи път в този списък, докато Русия, Украйна и Китай бяха обявен за най-"пиратски" страни и в миналогодишния доклад.

Според Конгреса, в Канада и Испания, които по-рано също попадаха в този списък, ситуацията със спазването на авторските права се е подобрила значително.

В американския списък на най-големите нарушители на авторските права все още е руската социална мрежа "ВКонтакте" и торент портала Rutracker.

Сред торент порталите, посочени в списъка са и сайтовете Zamunda в България и Demonoid в Украйна. Сайтът "ВКонтакте" е единствената социална мрежа в "черния списък" на САЩ.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар