Валутни курсове

Хороскоп

събота, 4 август 2012 г.

Задържаха издирвани чрез Интерпол терористи на Дунав мост


Турски и чеченски терористи задържаха граничните полицаи на Дунав мост. Мъжете, които нямат връзка помежду си, са издирвани от Интерпол с червена бюлетин, съобщи БНТ.

Те са се опитали да влязат в страната ни със семействата си, като представили на граничните власти документи, че са със статут на бежанци. В багажа им не са открити съмнителни вещи.

47-годишният Мохмад Гадамоури е от Ингушетия. Преминал границата ни с петте си деца, като обяснил на служителите на реда, че идва в България на почивка.

При направената справка обаче се оказва, че чеченецът е издирван за участие във въоръжена престъпна група, която подготвяла терористичен акт в Ингушетия през 2003 година. Оттогава Гадамоури се е укривал, най-вероятно в Европа.

Той е издирван за продажба на оръжие, муниции, боеприпаси, притежание на токсични вещества. Открити са два склада с натриев и калиев цианид, съобщи Надежда Митева, говорител на Окръжна прокуратура - Русе

Терористът е в русенския арест за 40 дни. Компания му прави 29-годишният Еркан Полатер от Турция, срещу който също има повдигнати обвинения, че членува в терористична групировка.

"Гражданинът на Ингушетия е пътувал с документ, издаден от Германия, който удостоверява предоставянето му на статут на бежанец, а гражданинът на Турция също е пътувал с такъв травел документ, издаден от Холандия”, коментира Митева.

Издирваните терористи ще останат в арест, докато пристигнат документите им за екстрадиране в техните страни.
http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар