Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Реал взима капитана на Юнайтед


Голямата трансферна бомба на лято 2012 вече се готви. И за кой ли път в последните години в толкова мащабна сделка ще участва испанският гранд Реал Мадрид.

Английското издание "Дейли мейл" гръмна днес с новината, че мениджърът на английския шампион Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се е съгласил и е готов да продаде не кой да е, а капитана си Неманя Видич на Реал Мадрид.

Изданието изтъква няколко причини за това. На първо място е възрастта на Видич, който в момента е на 30 години и едва ли още дълго ще може да бъде с решаваща роля в състава на "червените дяволи".

На второ място е налагането на млади играчи като Крис Смолинг и Фил Джоунс. Освен това, в медиите в Анлгия зачестиха информации, че Видич и семейството му не са щастливи на Острова, макар той упорито да ги отрича.

Изданието припомня още, че Реал е искал Видич още през лятото, но тогава Фъргюсън отказа трансфера. Сега обаче шотландецът е готов на подобен ход. Договорът на сърбинът изтича след 2 сезона и половина и трансфер през лятото може да е удачен ход.

За Реал покупката също ще бъде добра, тъй като през лятото може би ще си тръгне Рикардо Карвальо, който често е спохождан от контузии, а и е на сериозна футболна възраст. Жозе Моуриньо пък винаги е твърдял, че е голям фен на Видич.

Както е известно, това няма да е първият голям трансфер по оста "Олд Трафорд" - "Сантяго Бернабеу". Първо крак повлече иконата на английския футбол Дейвид Бекъм, след него бе Рууд ван Нистелрой, а накрая в Испания пристигна и Кристиано Роналдо.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар