Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 3 юли 2012 г.

Роми поругаха гробове във Варненско


Почти 90 гроба са били поругани във варненското село Горен Чифлик, съобщи кметският наместник Георги Панев.

По случая са задържани четирима роми, трима от тях на по 18 години и един на 20. Младежите решили да се „забавляват“ в гробището в понеделник вечерта, след като обърнали по няколко чаши алкохол.

Опиянени и развеселени, те тръгнали към селското гробище. Там започнали да трошат и събарят надгробни паметници. Като се налудували, удовлетворени от стореното, тръгнали към центъра на селото.

За да им стане още по-забавно, преобърнали няколко контейнера за смет. Това обаче им изиграло лоша шега, защото органите на реда взели отпечатъци от преобърнатите кофи за смет и именно така разследващите стигнали до тях.

Младежите, които си признали всичко, са в ареста за едно денонощие. Те са безработни и неосъждани досега.

По думите на кметския наместник на Горен Чифлик в момента напрежението в селото е овладяно и няма размирици на етническа основа. Родителите на вандалите обещали да възстановят щетите, нанесени от синовете им.

Този случай идва, след като в началото на май група роми поругаха гробове в пазарджишкото село Звъничево. Тогава младежите дори качиха снимки от “приключението“ си във Facebook.http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар