Валутни курсове

Хороскоп

петък, 20 юли 2012 г.

Идентифицираха жертвите от атентата в Бургас


Израелските власти разпространиха списък с имената на идентифицираните жертви от атентата на бургаското летище, съобщи http://www.ynetnews.com/.

Загиналите са: Ицик Коленги (28 години) и Амир Менаше (28 години) от Петах Тиква, Маор Харуш (24 години) и Елиор Приес (26 години) от Акко и Кочава Шрик (42 години) от Ришон Ле Зион.

Припомняме, шестата жертва бе българският шофьор на автобуса.

Двата самолета, единият с останките на жертвите и вторият, който превозва тежко ранените при терористичния акт, са излетели по-рано от България се очаква да кацнат в близките часове на израелското летище "Бен Гурион".

Ден след терористичния акт в Бургас израелският премиер Бенямин Нетаняху отново обвини подкрепяното от Иран ливанско шиитско движение Хизбула за атаката.

Време е всички страни да кажат истината ясно и да признаят, че Иран стои зад световната вълна от терор, заяви той на пресконференция, цитиран от израелското издание ynetnews.com.

Говорейки още за Иран, Нетаняху допълни, че „държавата на терора", както я определи, не трябва да притежава ядрени оръжия. Най-опасната страна в света ще има и най-опасните оръжия, познати на земята, подчерта той.

По думите на премиера на Израел, Иран и Хизбула провеждат глобална терористична кампания. Терористични нападения бяха извършени в Азия, Африка, а също и в Северна и Южна Америка.

Иран и неговото протеже Хизбула са действали в Индия, Тайланд, Грузия, Гърция, Кипър и САЩ, изброи още Нетаняху.

Припомняме, по-рано днес иранското посолство в София обяви официалната позиция на Техерен, че страната няма нищо общо с атентата, а на свой ред е жертва на „ционисткия терор".

Властите в Техеран определиха обвиненията на Израел за смехотворни и припомниха, че подобни са били отправени и след атаките срещу израелци в Тайланд и Индия и са били без никакви доказателства.

Израел ще реагира със сила на ирански тероризъм, обяви още израелският премиер, цитиран от АФП.

Ние ще продължим да преследваме виновните и да искаме те да платят за стореното, закани се той и допълни - Израел е строга страна. Ще направим всичко възможно, за да открием авторите на атентата в Бургас и неговите организатори, преди да ги накажем, посочи още Нетаняху.

Израелският външен министър подкрепи казаното от премиера, обявявайки, че атаката е организирана от Хизбула, подпомогната от Иранската Революционна гвардия.

Премиерът на Израел благодари на българските власти за бързата реакция след терористичното нападение, посочвайки, че по този начин са спасени човешки животи. България е истински приятел на държавата Израел, категоричен бе Нетаняху.




http://news.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар