Валутни курсове

Хороскоп

петък, 1 юни 2012 г.

Преглед на печата на 1 юни 2012 година


"Този, който пуши в заведение, е простак." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мадан по повод пълната забрана за димене на закрито, която влиза в сила днес, пише "Труд". Глобата за първо нарушение е от 300 до 500 лв.
 
Депутатите ще пушат на жълтите павета вместо в пушалнята в парламента. "Народните представители са първите, които трябва да демонстрират спазване на закона. Те ще трябва да пушат на тротоарите, на паветата или в градинките около парламента", каза  шефката на здравната комисия Даниела Дариткова (ГЕРБ). Най-вероятно пушалнята в парламента ще бъде затворена днес, но дали депутатите ще спазват забраната, предстои да се види.
 
Сръбският наркобос Сретен Йосич е бил в топли отношения с депутата от БСП Кирил Добрев и ексдепутата Младен Червеняков, твърди на първа страница "24 часа".  Международният мафиот искал да финансира партията и да вкара в парламента подсъдимия за серия от убийства Петър Стоянов-Сумиста. Това се чу вчера в съда в Шумен по делото "Килърите". Със специално разузнавателно средство е записан разговор между основния свидетел срещу бандата Боян Джамалов и шефа на антитерористите в ГДБОП Валентин Цоновски.
 
"Старите динозаври са минало, сега ловим "бели якички", е заглавието над интервю в "Преса" с градският прокурор на София Николай Кокинов. "Конвенционалната престъпност в оня й вид - с бухалките, с анцузите, с големите организации от рода на "Фирмата" - отшумя. Винаги ще има по-малки групи, които се занимават с такъв тип дейност. Те обаче, нямат време да се окопаят, да съберат мощ и финансов ресурс. Те лесно могат да бъдат разбити", казва Кокинов.
 
Според челото на "Труд" България губи 70 млн. евро от Европа за изграждане на сероочистващи инсталации на 5-и и 6-ти блок в ТЕЦ "Марица-изток 2". "ЕК реши да замрази 36 милиона европейско финансиране за проекта", каза говорителят по регионалното развитие Тон ван Лиероп. От тях 7 млн. евро са изплатени авансово и трябва да ги върнем. Отделно Европейската банка за възстановяване и развитие е спряла заем от 34 млн. евро за същия проект. Санкцията идва след разследване на ОЛАФ по оплакване на френската компания "Алстром" за търга през 2008 г. В него за победител е избран китайско-италиански консорциум, използвал незаконно технология на френската фирма, която останала втора.
 
Продажбата на имоти и моторни превозни средства ще са възможни само при платени здравни вноски, реши здравната комисия в парламента, приемайки на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, подчертава "Сега". За целта продавачът ще трябва да предостави удостоверение от НАП, че не дължи здравни вноски. Целта е да се повиши събираемостта на осигуровките. 
 
Няма да има резки скокове на данъците в София. Това обещава в интервю за "24 часа" Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. "Данъчните зони не са актуализирани от 1998 г., а София се е променила коренно. Много квартали вече са различни като инфраструктура, обслужване и т.н. Затова ще има съответствие между общия устройствен план на града и зоните. Границите им ще съвпадат с естествени делители като реки, жп линии и булеварди, а данъците ще нарастват плавно от периферията към центъра. Между зоните няма да има резки скокове", твърди Герджиков.
 
 
 

0 коментара

Публикуване на коментар