Валутни курсове

Хороскоп

петък, 1 юни 2012 г.

Децата празнуват


Днес се отбелязва Международният ден на детето. По повод празника са предвидени редица инициативи.

Като част от инициативата „Време за действие" пред Народния театър деца ще издигнат над 30 хвърчила. Събитието съвпада и с и влизането в сила на пълната забрана за пушене на обществени места. Малчуганите ще могат да чуят и изпълненията на тромпетиста Венци Благоев.

Празник за Международния ден на детето, организиран от Столична община, ще се проведе от 15.00 до 19.00 часа на 1 юни в парковото пространство на НДК, съобщиха от общината.

Празнична забавна програма с песни и игри ще бъде представена на специално изградена сцена. Ще участват театър „Пан", Театрална формация „Сириус", Музикални формации „Радиодеца" и „Смехоранчета".

В обособени пространства ще има различни атракции за децата. С Фондация „Изкуство за детето" ще се изработват хартиени кукли и пластични картини, ще работи фотостудио на открито, ще гостува списание National Geographic. По време на събитието ще бъдат прожектирани анимационни филми и ще има рисунки и моделиране герои на „Дисни Ченъл".

На ревю ще бъдат представени детски модели на фирма FOX.

Художници ще гримират децата и ще ги превърнат в приказни герои. Ще има много игри и състезания с награди - Театър „Пан" ще подари велосипед БМХ за победителя във викторина.

В 17.00 ч., на Моста на влюбените ще бъде открита фотографска изложба, посветена на децата.

Посетителите на Националния военноисторически музей ще бъдат посрещани от
деца-екскурзоводи. Освен екскурзоводски умения ще се демонстрират и познания в реставрирането на документи.

Служба „Военна полиция" организира благотворителна изложба по програмата „На децата с любов" по повод Международния ден на детето. Тя ще бъде открита на 1 юни от 11.00 часа в Музикалната зала в Централния военен клуб в София.

На изложбата ще бъдат представени картини на децата от Дом „П. Р. Славейков" - София.

Събраните средства ще бъдат предоставени на ръководството на Дома и ще бъдат изразходвани за нуждите на децата.

По-късно същия ден Служба „Военна полиция" организира безплатно посещение за децата от Дома в Столичния зоопарк от 14.00 часа.

Ръководството на Службата осигурява дрехи, обувки и книги за децата, събрани след благотворителна акция и ремонт на ВиК инсталацията в Дома, като средствата за материали са осигурени от личния състав на Военна полиция.

Децата в Габрово ще рецитират заедно Вазовото "Аз съм българче". Националната кампания за най-масово едновременно рецитиране на стихотворението започва в 10.00 часа. През деня са организирани и игри на открито в Етнографския комплекс "Етъра", художествено ателие, куклен спектакъл и концерт на Детския фолклорен ансамбъл "Габровче", допълва БНР.

Малките жители на Добрич са поканени на куклени представления. В зоопарка ученици от 8 и 9 клас ще демонстрират как се оцелява и как се оказва помощ при извънредни ситуации. На площада са организирани паради на хвърчилата и на домашни любимци. За всички ще има безплатен сладолед.

В Пловдив продължава националната кампания "Жълти стотинки - деца помагат на деца".

На специално разкрит пункт в центъра на града децата от пловдивските училища и детски градини ще дарят събраните пари, с които вече пета година се подпомагат педиатричните отделения в различни болници в страната.

Със събраните през 2011 година и в първите 5 месеца на тази година 15 хиляди и 800 лева на монети за пловдивската клиника по детски и генетични заболявания към Университетската болница Свети Георги бяха закупени обзавеждане, компютър и медицинска апаратура. От днес до следващия първи юни акцията продължава в полза на ДКЦ 1 в Бургас.

По повод Международния ден на детето - 1 юни, пловдивски деца ще рисуват 300-метрова картина. Всички желаещи малчугани могат да изобразят своята мечта по време на колективното рисуване. 300-метровото платно ще бъде опънато на стативи на 3-ия етаж в мол „Галерия Пловдив".

За всеки участник са осигурени цветни бои и четки. Оцветеното дълго платно ще бъде изрязано на малки картини, които ще бъдат подарени на болници. 



http://news.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар