Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 31 май 2012 г.

Младежите с инфарктно равенство


Младежите на България завършиха при драматичното 2:2 европейската си квалификация срещу връстниците си от Шотландия. Момчетата на Михаил Мадански започнаха срещата много добре повеждайки чрез Георги Миланов през първата част, но слаба игра през второто полувреме доведе до пълен обрат.

Спасител за родните национали бе Георги Костадинов, който в 93-ата минута донесе скъпоценната точка за младите „лъвове", която оставя надеждите ни за класиране на ЕВРО 2013.

Младежкият ни  национален отбор по футбол,  излезе пределно мотвиран за успех в днешната европейска квалификация срещу Шотландия. Евентуална победа над лидерите в нашата група, щеше да направи шансовете ни за класиране на ЕВРО 2013 в Израел съвсем реални.

Срещата между България и Шотландия започна доста динамично. И двата тима търсеха задължителните три точки в днешната европейска квалификация, а това предвещаваше доста интересен и равностоен мач.

Още в 7-ата минута, момчетата на Михаил Мадански имаха съвсем реален шанс за попадение, след като Станислав Костов взаимодейства много добре с Момчил Цветанов. Прекрасното двойно подаване изведе нападателя на ЦСКА сам срещу Риджърс, но стражът парира в ъглов
удар.

Секунди след това, Момчил Цветанов също притесни гостуващия вратар, отправяйки много опасен удар, който за наше съжаление срещна долната част на лявата греда.

Последваха силни минути и за гостите от Шотландия, в които като по чудо, родните ни национали не инкасираха гол. Основен виновник за това, бе нападателят Джонатан Ръсел, който на два пъти пропусна чудесни  възможности , възползвайки се от последователни грешки на Росен Колев и вратаря ни Стефано Кунчев.

Единственото неприятно нещо в днешния двубой,  бе празният стадион в Ловеч, който въпреки свободния вход отново бе пуст.

Така дойде и радостната за всички нас 33-та минута, в която нашите национали откриха резултата. Невероятна комбинация между Сашо Цветков и Георги Миланов завърши с много плътен удар на последния, който влетя неспасяемо в долния десен ъгъл на съперниковата врата.

Втората част започна с мощен натиск на младите шотландски футболисти. Момчетата на Били Старк, знаеха, че загубата може да бъде фатална за целите на техния тим и активизираха действията си в  атака.

За наше съжаление, младежите ни приеха играта в собствената си половина. След няколко много опасни ситуации, в които късметът и Стефано Кунчев ни спасяваха от гол, логичното се случи и Шотландия изравни.

В 68-ата минута, груба грешка при подреждането на защитата ни по време на ъглов удар, бе наказана от головата машина Джордан Роудс и резултатът стана 1:1.

„Трикольорите" реагираха като ужилиени и се втурнаха в атака и вместо да стигнат до гол, българите допуснаха пълен обрат за ужас на всички фенове в Ловеч.

Красива комбинация на "гайдарите" завърши с гол на Джордан Роудс, който сътвори и пълния обрат в мача.

Българският дух, въпреки че бе прекалено късно, все пак се появи в продължението на днешната евроквалификация, след като в  даденото три-минутно продължение, Георги
Костадино-Мечката изравни след меле пред противниковата врата, с което донесе и скъпоценната точка за България.

Постигнатият равен резултат оставя живи надеждите ни за ЕВРО 2013. Сега обаче, момчетата на Мишо Мадански са длъжни да повторят подвига на батковците си от „А" отбора  ,побеждавайки Холандия като гост, за да запазим реални шансове за континенталния форум в Израел догодина.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар