Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 5 юни 2012 г.

Преглед на печата на 5 юни 2012 година


"Парното по-солено наесен", е водещото заглавие за "Труд". Това ни чака след поредните поправки в Закона за енергетиката, които ще направят задължително ежемесечното отчитане на топлото. Инициативата е на депутати от ГЕРБ. Въвеждането на дистанционни уреди ще струва средно по 250 лв. на домакинство.

Междувременно софиянци се разминаха на косъм с летен воден режим. В последния момент "Булгаргаз" се отказа да спре подаването на гориво към софийската топлофикация заради дълговете й, увери шефът на задлъжнялата компания.

На първа страница "24 часа" допълва: "Нула кубически метра да е доставката на природен газ за "Топлофикация София", считано от 14 часа днес /вчера - б.р./". Това изисква шефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов. Причината е, че столичното парно не е погасило всички задължения за гориво. "Няма да допуснем спиране на топлата вода за столичани", категоричен бе Стоян Цветанов, директор на топлофикацията.

1 млн. лв. лихви ни дължи "Топлофикация София" за надвзети суми през отоплителния сезон, твърди на първа страница "Телеграф". Отоплителното дружество обаче години наред отказва да плаща лихви за парите, които ни връща. В същото време ни начислява над 10 процента наказателна лихва, ако ние забравим някое плащане.  


Парите за помощи след труса стигат само за половината от пострадалите, алармира на първа страница "Сега". Необмислените обещания на правителството да раздаде безусловно помощ на всички, пострадали от земетресението в Перник, доведоха до пълен хаос и напрежение сред населението. Дни след труса Министерският съвет прие специално постановление, по силата на което 325 лв. се дават на всеки, който е бил засегнат.

Формулировката обаче се оказа твърде обща, а сметките на министрите колко хора ще поискат помощ - сбъркани. В резултат броят на кандидатстващите лавинообразно расте и отпуснатият от кабинета 1 млн. лв. вероятно няма да стигне, прогнозира изданието.

На първа страница "Стандарт" пише: След Гриша Ганчев иде ред на зърнените босове. Акцията на данъчните, която започна в захарния бизнес, ще продължи до края на годината с удари срещу някои от най-големите производители и търговци на зърно. Те се проверяват за ДДС афери. "Сметките в зърнения бизнес не излизат. Някой лъже, и то с десетки милиони", заяви в интервю за "Стандарт" вицепремиерът Симеон Дянков. Той разкри, че от година експертите от дирекция "Разследване на особени случаи" на НАП проверяват под лупа сектора.

Лили Иванова ми е любимка, споделя в интервю за "Телеграф" певецът Хулио Иглесиас. "Всеки път, в който съм изнасял концерт в София, винаги съм се наслаждавал на престоя ми. Българите са много гостоприемни и те карат да се почувстваш като у дома си. По време на концертите в България съм забелязал, че хората са също много чувствителни и усещат музиката от дълбочина", посочва певецът.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар