Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 31 май 2012 г.

Глобяват брускети „Марети” с 213 300 лв


Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което е установено нарушение на „Итал Фууд Индъстри" АД, гр. Шумен и е наложена имуществена санкция от 213 300 лв.

От КЗК припомнят, че производството е образувано по самосезиране по повод излъчването на рекламните клипове на продукта брускети „Марети" в българския телевизионен ефир.

Комисията счита, че добросъвестното поведение е изисквало производителят ясно да посочи българския произход на продукта. След анализ на всички елементи на излъчваните клипове КЗК приема, че рекламните послания създават цялостно впечатление, че продуктът е италиански.

Рекламните клипове са базирани изцяло като сюжет и замисъл върху елементи от италианската култура, език и самобитност. Същото впечатление създават и надписите на основните съставки на различните видове брускети.

Комисията приема поведението на ответното дружество за нарушение на добросъвестната търговска практика, в резултат на което са пренебрегнати основни принципи на конкуренцията и пазара. За подобни нарушения наказанията следва да имат както санкционен характер, така и превантивна функция.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар