Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 4 април 2012 г.

Байерн чака Реал на полуфиналите


Отборът на Байерн (Мюнхен) постигна втора победа над състава на Олимпик (Марсилия) и съвсем резонно, футболистите на Юп Хайнкес продължават в полуфиналната фаза на Шампионската лига. Днес Франк Рибери и компания спечелиха с  лекота и срещата-реванш, побеждавайки гостите от Франция с 2:0. Герой на срещата бе Ивица Олич, който отбеляза и двете попадения в мача.

Възпитаниците на Юп Хайнкес започнаха днешната среща доста спокойно и самоуверено. Голямо значение за това имаше и чудесният резултат постигнат при гостуването на „Стад Велодром" преди седмица.

Съвсем логично по-креативният тим бе този на баварците. Първите сериозни положения обаче бяха пред вратата на Мануел Нойер. Изстрели на Реми и Морел, бяха отразени по чудесен начин от младата звезда на домакините.

13-ата минута се оказа фатална за Матьо Валбуена и компания.  Чудесен пробив на Франк Рибери завърши с остро подаване в наказателното поле на марсилци, което намери изчакващия в удобна позиция Ивица Олич, който не сгреши и направи резултата 1:0.

Попадението на хърватския национал свали и останалото малко напрежение в редиците на Байерн. Това се оказа изключително ползотворно за момчетата на Юп Хайнкес. Последваха няколко чудесни баварски атаки, но храбирте изяви на Стив Манданда пречеха резутатът да набъбне до 2:0.

За съжаление на всички фенове на френския футбол, неизбежното се случи в 37-ата минута, когато за втори път в мача, Ивица Олич  попадна в прегръдките на своите съотборници.

Хубавото му попадение дойде след чудесна асистенция на Давид Алаба.

Второто полувреме на днешната битка не предложи  нещо по-съществено. И двата отбора имаха своите шансове за промяна на резултата, но до твърде опасно голово положение така и не се стигна.

Байерн (Мюнхен) продължава походът си към финала на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Мечтата на баварците да изиграят последния мач от изданието на своя „Алианц Арена" остава жива, но ще претърпи доста голямо изпитание в следващата полуфинална фаза, когато баварският колос ще мери сили с Реал (Мадрид).

От своя страна, футболистите на Дидие Дешан могат да бъдат доволни  от представянето си в тазгодишното издание на Шампионската лига. В нея отборът на Олимпик (Марсилия) изигра проедица от силни мачове. Апотеозът на тяхното представяне  бе отстраняването на итлаианския Интер в осминафиналитена турнира.

БАЙЕРН (МЮНХЕН) - ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ) 2:0
1:0 Олич (13'), 2:0 Олич (37')
Стадион: „Алианц Арена"
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

БАЙЕРН (МЮНХЕН): Нойер, Алаба, Боатенг, Бадщубер, Лам, Густаво, Тимошчук, Мюлер(40-Рафиня), Кроос(67-Пранич), Рибери, Олич(76-Гомес)

ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ): Манданда, Аспиликуета, Фани, Н'Колю, Морел(46-Амалфитано), М'Бия, Айеу, Шейру, Валбуена, Реми(63-Каборе), Брандао(74-Жиняк)



http://topsport.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар