Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 3 април 2012 г.

Барселона е на полуфинал, съдията също помогна


Отборът на Барселона победи с 3:1 състава на Милан в реванша от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига на „Камп Ноу” и се класира за следващия кръг след нулево равенство в първия мач.

Два гола от две дузпи реализира звездата на Барселона Лионел Меси, а едно попадение за каталунците добави Андрес Иниеста. Точен за Милан пък бе Антонио Ночерино.

Суперсблъсъкът предложи очакваната доза емоции, но за съжаление и този мач няма да бъде запомнен само заради спортно-техническите изяви на футболистите на двата отбора.

Изключително спорно бе второто попадение на настоящите носители на трофея от Барса, паднало след много пресилена дузпа за нарушение на Алесандро Неста при центриране от ъглов удар.

Двубоят започне добре за гостите от Милан, които набързо пропиляха две добри възможни да смълчат „Камп Ноу”. Ибрахимович се измъкна от отбраната, но в последния момент не успя да нацели топката, а малко след това Ночерино центрира остро успоредно на голлинията, но Пуйол изчисти.

Барса отговори чрез Лео Меси в 5-ата минута, когато аржентинецът проби на скорост и стреля опасно, но Абиати бе на мястото си и спаси. Две минути по-късно се откри и най-чистото положение през домакините. Алвеш центрира към Фабрегас, който пусна хитър пас към Меси. 

Голмайсторът на Барса обаче стреля по диагонала на сантиметри от гредата.

Така се стигна до 10-ата минута, когато груба грешка на Филип Мексес в центъра на терена позволи на Лео Меси да открадне топката и да нахлуе в наказателното поле. Вместо да стреля, Меси реши да подава и сбърка, тъй като Шави остана зад топката. Все пак испанецът успя някак да върне към своя съотборник, който бе съборен от Лука Антонини, а главният съдия посочи бялата точка.

Зад топката застана Меси, който стреля много точно в левия ъгъл на вратата на Абиати и въпреки, че италианския страж хвана посоката, не успя да се разтегне достатъчно, за да отрази – 1:0 за Барса в 11-ата минута на двубоя.

Нови две ситуации се откриха пред Барса в 22-ата и 25-ата минута, но Куенка и Меси не успяха да се разпишат, за да се стигне до 33-ата минута, когато дойде мигът на „росонерите”.

Робиньо действа добре в центъра на терена и подаде към Ибрахимович, който от позиция малко пред наказателното поле пусна много хитър пас към Ночерино, извеждайки го очи в очи с Валдес. Нападателят запази хладнокръвие и реализира за 1:1 за радост на гостуващите италиански привърженици.

Точно когато изглеждаше, че първата част ще завърши при този резултата, а двата гранда ще решат всичко след почивката, се получи и най-спорната ситуация в този двубой.

След центриране от ъглов удар в 40-ата минута, като от нищото главният рефер на двубоя отсъди втора дузпа в полза на Барса. При центриране от ъглов удар и съвсем нормално разбъркване в подобни ситуации, играч на Барса падна в наказателното поле, а реферът изглежда само това и чакаше, за да надуе свирката. Меси отново бе точен за 2:1 в полза на Барселона.

Още в първите минути на втората част гостите решиха да копират стила на Барселона и на два пъти претендираха за дузпа, но главният рефер остана безмълвен за нарушения срещу Ибрахимович и Робиньо.

В 49-ата минута Шави изпълни много добре пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри от горния десен ъгъл. Малко по-късно обаче, каталунците успяха напълно да откажат своя противник от мечтата за полуфинал.

Лионел Меси стреля към вратата, а щастлив рикошет прати топката в краката на Андрес Иниеста. Останал сам срещу Абиати, испанецът не сгреши и реализира за 3:1 в 53-ата минута.

Попадението напълно успокои домакините, които можеха да вкарат и четвърти гол три минути по-късно, но Меси стреля над вратата.

Най-сериозното положение за Милан след почивката дойде в 62-ата минута. Робиньо излезе очи в очи с Валдес, но изглежда не бе гледал добре изпълнението на Ночерино и не успя да прати топката в мрежата. Валдес изби с крак, а при добавката топката все пак премина голлинията, но играта бе спряна заради игра с ръка на бразилеца.

Силите на „росонерите” не стигнаха за повече и до края на двубоя Барселона установи контрол над събитията на терена. Няколко пропилени възможности за нов гол от Алкантара, Адриано и Куенка не доведоха до нов гол, а дори появата на Алешандре Пато не помогна на Милан.

Така Барселона се класира на полуфинал, където ще срещне победителя от сблъсъка между Челси и Бенфика. В първия двубой на португалска земя, лондончани се наложиха с 1:0, а реванша е утре на „Стамфорд Бридж”.

БАРСЕЛОНА:
Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол, Масчерано, Бускетс, Шави, Иниеста, Фабрегас, Меси, Куенка (Пинто, Алкантара, Кейта, Адриано, Санчес, Педро, Тейо)

МИЛАН:
Абиати, Абате, Неста, Мексес, Антонини, Амброзини, Ночерино, Сеедорф, Боатенг, Ибрахимович, Робиньо (Амелия, Бонера, Йепес, Акуилани, Емануелсон, Пато, Макси Лопес)



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар