Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 4 април 2012 г.

Хазартен бос разстрелян в София


40-годишният бизнесмен от Благоевград Йордан Динев е убит тази сутрин в центъра на София.

Около 10.00 часа на тел. 112 е съобщено за лежащ в безпомощно състояние мъж в центъра на София. Простреляният мъж лежал в на ъгъла на улиците „Будапеща" и „Кирил и Методий" в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.

На място пристигнали екипи от столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ. Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ, на път за болницата той починал.

Установена е самоличността му - 40-годишен благоевградчанин, регистриран в полицията за незаконен хазарт. Прострелян е с шест куршума в главата и в тялото.

Убитият Йордан Динов е генерален мениджър за България на австрийската компания SKS365 Group, която е собственик на букмейкърски пунктове Planetwin 365 у нас.

Припомняме, в края на миналата година се разрази скандал между SKS365 Group - част от която са клубовете Planetwin 365 - и Еврофутбол, като и двете компании си размениха обвинения в незаконна хазартна дейност.

Пунктовете са многократно проверявани от МВР, извършени са няколко операции на ГДБОП за черно тото и незаконно залагане в Интернет. Последната акция на ГДБОП срещу тези пунктове е от 12 март тази година.

Йордан Динов е син на известения благоевградския гинеколог доктор Петър Динов, който завежда АГ отделение в частната болница в Дупница.

Според очевидци малко след инцидента полицаи са сложили белезници на млад мъж, вкарали са го в полицейски автомобил и са го откарали в неизвестна посока. Все още обаче не се съобщава официално за арестуван на убийството. Убиецът е бил един и не е бил маскиран, разказват свидетели на престъплението. По-късно директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов съобщи, че няма все още арестуван за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов.

Приключил е и вторият оглед на местопроизшествието. Мястото обаче все още е отцепено, като полицаите изчакват да бъде измито и огромното петно кръв на тротоара пред магазин за авточасти на улицата, където е бил убит бизнесмена. На стотина метра по-надолу от мястото полицаи оглеждат паркиран Фолксваген Пасат с пазарджишка регистрация, който също е ограден с полицейски ленти.

Разследващите обаче отказаха да коментират дали колата има нещо общо с убийството.
Жителите на квартала са пестеливи в коментарите си. Повечето от тях не са чули нищо, а за самия инцидент са научили от техни близки, които им се обадили по телефона да ги питат как са, след като научили от медиите.

Различни са версиите на съседите за изстрелите. Според някои е стреляно със заглушител, други пък били чули два изстреля. Според трети разследващите са намерили 6 гилзи.
Има свидетели на убийството, които са отведени за разпит.

Един от жителите на квартала, който е излязъл малко след убийството разказа, че убитият е бил прегледан от лекар две три минути, след като е прострелян, тъй като случайно минавала линейка, пътуваща за друг адрес.

5-6 минути след като е подаден сигнал на тел. 112 е дошла и другата линейка. Доста време след това, по думите на гражданите, на място са дошли разследващите екипи.

Случаят е поет от криминалисти от сектор „Престъпления против личността" и колегите им от столичното Пето районно управление.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар