Валутни курсове

Хороскоп

събота, 11 февруари 2012 г.

Балкан стигна до победата над Рилски спортист


Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Рилски спортист (Самоков) със 72:58 в мач от XVIII кръг.

Най-полезен за ботевградчани беше Димитър Маринчешки с "дабъл-дабъл" - 17 точки и 12 борби, а Станимир Маринов и Драгомир Мароевич добавиха съответно с по 14 и 12 точки.

Богдан Андонов отбеляза 11 точки за самоковци, а Христо Захариев и Бранко Миркович завършиха съответно с по 10 и 8.

Ботевградчани започнаха много надъхано срещата и след страхотна игра в защита, както и точни стрелби на Маринов и Мароевич, Балкан поведе с 8:2. Това стресна гостите, които бързо коригираха представянето си и намалиха разликата до две точки, но до края на частта Мароевич продължаваше да тормози бившите си съотборници от Рилски спортист и изведе домакините с
пет точки напред – 18:13.

Вторите десет минути започна добре за Рилецо, след като Великов се представи на ниво в защита и отбеляза, но след това Лилов вкара тройка, а Маринчешки се отличи с кош и фал за 23:15. Както и през първата четвърт, отново последва отпускане в редиците на домакините, а с тройки на Мартин Маринов и Боев, гостите съкратиха изоставането си – 23:24. В последните пет минути ситуацията не се промени, като ботевградчани пак отвориха преднина от шест точки, но Миркович вкара седем секунди преди сирената за 31:35

В началото на второто полувреме дуото Маринчешки-Маринов се развихри и след серия от 11:2, Балкан достигна до двуцифрен аванс. До края на третата четвърт домакините буквално смачкаха самоковци и след 30 минути вече се виждаха като победители – 59:42 след тройка със сирената на Станимир Маринов.

Лилов наниза нова тройка в началото на последните десет минути, като до края на двубоя ботевградчани контролираха играта, а баскетболистите на Рилски спортист не намериха начин да направят нещо повече от това да намалят пасива с до 14 точки, за крайното 58:72.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар