Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Меси разсипа Валенсия с 4 гола


Барселона съсипа Валенсия с 5:1 в предпоследен мач от 23-ия кръг на Примера дивисион. За пореден път над всички бе голямата звезда на каталунците Лионел Меси. Аржентинецът вкара първите четири гола за отбора си.

Началото на двубоя с нищо на предвещаваше подобно развитие. Пиати откри за „Лос Че" още в 9-ата минута, възползвайки се от неразбирателство между Пуйол и Пике и вратаря Валдес.

Този гол обаче сякаш само раздразни Барселона и бурята над гостите не закъсня да се разрази. В 22-ата мин. Меси изравни, възползвайки се от неубедителната игра на защитника Рами.

5 мин. по-късно отново аржентинецът бе на най-правилното място, за да направи добавка след като вратарят Алвеш първоначално изби  шута му.

Малко преди на първата част пък удар на Сеск Фабрегас срещна гредата. След почивката същото стори и Меси, като любопитното бе, че ударът на аржентинецът бе с глава.

Все пак аржентинецът успя да оформи хеттрика си. В 76-ата мин. любимецът на „Камп Ноу" вдигна 100 000 души на крака за трети път. Меси обаче далеч не мислеше да спира дотук в своя мач номер 200 в Примера. В 85-ата той покачи на 4:1 след образцова атака на Барса и изчислен до милиметри пас на Бускетс.

В добавеното време Шави оформи и крайното 5:1 с прекрасен фалцов удар покрай вратаря Диего Алвеш.

Въпреки успеха си тази нощ, Барса остава на цели 10 точки зад лидера в класирането Реал (Мадрид).

БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ 5:1
0:1 Пиати (9')
1:1 Меси (22')
2:1 Меси (27')
3:1 Меси (76')
4:1 Меси (85')
5:1 Шави (91')

БАРСЕЛОНА: Валдес, Абидал, Пуйол, Пике, Монтоя, Бускетс, Фабрегас, Иниеста, Педро, Санчес, Меси

ВАЛЕНСИЯ: Диего Алвес, Матийо, Виктор Руис, Рами, Мигел, Коста, Албелда, Пиати, Жонас, Фегули, Солдадо



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар