Валутни курсове

Хороскоп

събота, 11 февруари 2012 г.

Лукойл Академик победи Черно море в тренировъчно темпо


Отборът на Лукойл Академик записа нова победа в Националната Баскетболна Лига за мъже, след като се наложи при домакинството си на Черно море (Варна) с 96:89 в мач от XVIII кръг.

Най-полезен за „студентите” беше Бруно Шундов с 21 точки и 11 борби, а Дамян Стояновски и Павел Маринов приключиха двубоя съответно с по 18 и 16 точки.

За „моряците” пореден силен двубой изигра капитанът Александър Янев – 25 точки, а Георги Давидов и Тихомир Желев завършиха съответно с по 18 и 13.

Домакините започнаха отпуснато двубоя, което позволи на баскетболистите на Черно море да демонстрират качествата си и да поведат с две точки – 19:17 след първите 10 минути. През втората четвърт Стояновски и компания се разиграха и без особени проблеми стигнаха до обрат, като в основата на това беше именно македонският гард – 46:38.

След почивката историята се повтори, като възпитаниците на Марин Докузовски очаква съперникът им сам да се предаде, но момчетата от Варна за пореден път демонстрираха непримиримия си дух и свалиха пасива си – 65:69.

В заключителните десет минути разликата варираше между 10-12 точки, като шампионите продължаваха да не се напрягат особено, но въпреки това, минималните им усилия в защита и нападение дадоха нужния резултат и сирената прозвуча при 96:89 в полза на Лукойл Академик.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ЧЕРНО МОРЕ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар