Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 април 2012 г.

Прогноза за времето в България за 19.04.2012


През нощта преваляванията ще продължат, но след полунощ от запад ще спират и облачността ще започне да се разкъсва; вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Все още по-съществени ще са валежите в централните райони от страната, но към сутринта и там ще спрат. Минимални температури - между 4 и 9°. 

В София - около 5°. Утре облачността ще е променлива, преди обяд над западната половина от страната намаляваща до слънчево, а над източните райони - по-често значителна и все още на отделни места ще превалява дъжд. След обяд над Източна България вече ще бъде слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места в планинските райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб и умерен запад-северозападен вятър, по-добре изразен в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от югозапад. Максимални температури - между 17 и 22°, в София - около 17°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши; ще остане по-ниско от средното за април.

Над планините облачността ще е променлива. Сутринта все още на отделни места в Източна Стара планина ще превалява слабо, а по-късно през деня в Рило-Родопската област са възможни краткотрайни превалявания. Ще духа силен и бурен северозападен вятър с тенденция, към края на деня, да започне да се ориентира от югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 10°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и все още ще превалява дъжд. След обяд преваляванията ще спират, най-късно по северното крайбрежие. Ще се покаже и слънце. Ще духа умерен западен, вечерта вече югозападен вятър. Максимални температури - между 16 и 20°. Температурата на морската вода е от 8° по северното до 12° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.



0 коментара

Публикуване на коментар