Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 6 март 2012 г.

По-строга присъда за банковия похитител от Сливен


Бургаският апелативен съд увеличи присъдата на банковия похитител от Сливен Стефан Петров. Апелативните магистрати постановиха наказанието му да стане 16 години и 8  месеца затвор.

През октомври миналата година Сливенският окръжен съд го осъди на 14 години и половина затвор за въоръжения грабеж в клона на Инвестбанк в града. 

На 23 март 2011 г. мъжът нахлу въоръжен в банката, простреля един от охранителите, а после държа пет служителки като заложници, преди да се предаде.

Процесът се гледаше по съкратената процедура по искане на Петров, който се призна за виновен. Срещу него са повдигнати девет обвинения.

Мотивите за увеличаването на  наказанието са, че първоначално не са взети под внимание основни моменти от самата случка, както и личността на похитителя.

Обирът и последвалата заложническа криза в Сливен са обществено опасно деяние и напоследък подобни случаи зачестяват. А самият Петров пък се е подготвил допълнително за това, което е смятал да извърши. В банката е стрелял два пъти, мотивираха магистратите по-строгата присъда.

Апелативният съд намали сумата, която Петров трябва да изплати на пострадалия охранител в банката Станчо Станчев, от 150 000 на 100 000 лева.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар