Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 19 януари 2012 г.

200 г. затвор за Бруклинския маниак


Съд в Ню Йорк осъди на 200 години затвор имигранта от Украйна Максим Гелман за убийството на четирима души, извършено от него през миналата година, съобщи вестник „Ню Йорк пост“.

Бруклинският маниак изпада в бяс през февруари 2011 г. след битов скандал с майка си за кола. След конфликта младият мъж заклал втория си баща Александър Кузнецов.

След това Гелман тръгва с колата на майка си към дома на 20-годишната Елена Булченко, която дълго време преди това ухажвал. Там той убива момичето, като я намушква 11 пъти с нож, а също и майка й Анна.

После Гелман открадва две коли, ранявайки с нож шофьорите им. С една от тези коли той блъска и убива пешеходец.

Гелман беше задържан в метрото, където намушка с нож пътник.

Психиатричната експертиза обяви, че украинският имигрант е вменяем.

През ноември 2011 г. 24-годишният Гелман се призна за виновен за убийството на четирима души, както и за въоръжено нападение и опит за убийство.

Според медиите Максим Гелман е бил наркоман и наркодилър и многократно е попадал в полезрението на полицията в Ню Йорк, пише РИА Новости.

Неотдавна, вече зад решетките, в интервю за „Ню Йорк дейли нюз“ Гелман разказа, че е убил още шестима души, а през февруари, когато убил четиримата души, не е бил под въздействието на наркотици.

„Бях трезвен, когато стана това. В онзи ден се готвех да убия още повече хора, но се оказа, че те не са си вкъщи“, цитира Гелман „Ню Йорк дейли нюз“.

Максим Гелман емигрира от Украйна в САЩ заедно с майка си през 1994 г. През 2005 г. получава американско гражданство.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар