Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 29 януари 2012 г.

Ямбол постигна девета победа в НБЛ


Отборът на Ямбол записа нова победа в НБЛ, след като се наложи при домакинството си на Рилски спортист (Самоков) със 74:66 в мач от XVI кръг. Най-резултатен за възпитаниците на Иван Чолаков беше  Станислав Говедаров с 25 точки, Джон Офоегбу се отличи с "дабъл-дабъл" - 19 точки и 14 борби, Мартин Дурчев приключи с 11 точки.

Филип Вукосавлевич вкара 18 точки за самоковци, а Бранко Миркович и Христо Захариев завършиха съответно с по 16 и 11.

Баскетболистите на Ямбол започнаха по-добре двубоя и водени от капитана си Станислав Говедаров успяха бързо да поведат с осем точки. До края на първата четвърт Росен Барчовски направи няколко смени, а Великов и Захариев намалиха пасива на Рилецо, но в последните 5 секунди Петков открадна топката, а Офоегбу се разписа за 22:15 в полза на домакините.

Вторите десет минути стартираха със серия от 7:2 за гостите, благодарение на Захариев и Вукосавлевич, което смъкна разликата до две точки - 22:24. Това не притесни домакините, а Говедаров продължи да демонстрира убийствено точната си стрелба и това позволи на възпитаниците на Иван Чолаков отново да поведат с осем точки - 41:33.

В първите минути на второто полувреме играта беше равностойна и слабо резултатна, но все пак, в средата на третата част ямболии стигнаха пак до двуцифрен аванс - 49:38, но след това Вукосавлевич  демонстрира класа и доближи Рилски спортист на осем точки от съперника - 48:56.

В началото на последните десет минути от мача гостите се вдигнаха на щурм в отчаян опит да стигнат до обрат, като Миркович и Маринов се разписаха и стопиха разликата до само една точка, но домакините отговориха подобаващо с тройка на Джеферсън и нови две точки на Офоегбу. В последните три минути на срещата момчетата на Иван Чолаков успяха да парират опитите на съперника и да се поздравят с успеха - 74:66.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ СРЕЩАТА ТУК!



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар