Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 29 януари 2012 г.

Балкан удържа Спартак и записа нова победа в НБЛ


Отборът на Балкан (Ботевград) записа нова победа в Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Спартак (Плевен) със 77:71 в мач от XVI кръг.

Най-резултатни за „зелените” бяха Любомир Лилов и Димитър Маринчешки с по 20 точки, а Димитър Филипов се отличи с 11.

Веселин Георгиев наниза 28 точки за плевенчани, Илия Станков добави 16 точки, а Симеон Ценов завърши с „дабъл-дабъл” – 13 точки и 11 борби.

Баскетболистите на Балкан започнаха силно двубоя и до средата на първата четвърт вече имаха двуцифрен аванс - 18:8, като „зелените” демонстрираха убийствено точен мерник в тези минути – 3/3 от тройката и 5/8 от зоната за две точки. В оставащото време гостите също подобриха стрелбата си, а Ценов и Георгиев се отчетоха с тройки и намалиха пасива на тима си – 21:28.

В началото на втората четвърт Димитър Филипов вкара за Балкан, но след това плевенчани отговориха със серия от 14:2, с която успяха да поведат за първи път в мача – 35:32. Само минута по-късно доброто представяне на гостите беше помрачено от неспортсментско нарушение на Острев, а до края на първото полувреме ботевградчани съумяха да си върнат лидерството – 48:43.

Третата част започна с размяна на успешни атаки и към двата коша, като разликата от 5-6 точки се запази - 53:47. Последваха минути, в които нито един от двата отбора не успя да се разпише, но след това баскетболистите на Балкан демонстрираха отлична игра в защита и нападение, а Лилов, Маринчешки и Маринов осигуриха двуцифрен аванс на домакините, който се запази до края на периода – 67:50.

Баскетболистите на Спартак направиха последен опит да се върнат в мача в началото на решителните десет минути, като това стана реалност 4:03 минути преди сирената, когато след серия от 11:0, разликата падна на само осем точки – 65:73. Последва тайм-аут за Балкан, но след подновяването на играта плевенчани стояха по-добре на терена и съкратиха изоставането си четири точки. В заключителните 60 секунди на мача и двата отбора извършиха поредица от нарушения, като единствените точки бяха дело на Маринчешки, който оформи крайния резултат – 77:71 в полза на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН (БОТЕВГРАД) – СПАРТАК (ПЛЕВЕН)



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар