Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 8 октомври 2012 г.

Клон падна върху жена в Ямбол заради силния вятър


Голям клон, отчупен от силния вятър, падна върху жена в центъра на Ямбол, на улица “Търговска“ около 13.00 часа, предаде “Фокус“. Само на няколко метра се намира основно училище „Кирил и Методий”. Пострадалата жена е на 42 години и е била откарана в болница.

От Общинската администрация съобщиха, че незабавно е сформирана комисия, която да извърши оглед на състоянието на дърветата в града. Отстраняването на сухите клони ще започне веднага щом позволят климатичните условия.

Подобен инцидент е станал и в Русе, където се е извила прашна буря. Силният вятър е прекършил дърво пред блок в квартал „Възраждане", предаде bTV.

До 84 км/час достигала скоростта на вятъра тази сутрин в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град за БТА.

Край морето също се изви силен вятър. Пристанището във Варна е затворено, съобщиха от ръководството на корабния трафик. Освен пристанището са затворени за маневриране всички канали.

Силата на северозападния вятър е около 13 метра в секунда, като пориви достигат до 18 метра в секунда.

Община Бургас предупреди жителите на града и особено възрастните хора днес да бъдат внимателни, тъй като се очаква силен вятър. Той ще достигне до 44 километра в час.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар