Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 15 август 2012 г.

Група роми пребиха горски стражар край Самоков


Полицията арестува двама и издирва други трима роми, нанесли побой над горски стражар от Самоков, съобщават от ОДМВР – София.

Петимата мъже са пребили служителя на горското стопанство, след което изхвърлили колата му в крайпътно дере.

Вчера на обяд в районното управление бил подаден сигнал за инцидент със служител на държавно горско стопанство - Самоков. Съобщено било, че по време на работа 58-годишен горски надзирател е бил нападнат и пребит от петима мъже от ромски произход.

Пострадалият мъж разказал, че вчера на обяд изпълнявал служебните си задължения в района на с. Шипочане, наблюдавайки района, характерен с честите набези на бракониери.

Горският служител се движел с автомобила си по пътя, когато внезапно бил застигнат от лек автомобил „Мерцедес”, който умишлено го ударил в левия калник.

След като принудително го спрели, от „Мерцедес”-а излезли петима мъже, които се нахвърлили на горския с юмруци, удряли го и с камък.

В крайна сметка потърпевшият успял да се отскубне от нападателите си, които от своя страна изблъскали колата му в крайпътното дере. При падането автомобилът се ударил в дърво и е със значителни поражения.

Вследствие на нанесения побой 58-годишният мъж е откаран в местната болница с две спукани ребра и множество охлузвания.

В резултат на полицейското разследване са открити двама от извършителите - съответно на 24 и 27 години.

Криминалистите от РУП-Самоков работят активно по установяването на останалите, както и по задържането на всички членове на групата. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и районната прокуратура.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар