Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 20 август 2012 г.

Търговец на зърно от Варна не внесъл 2,4 млн. лв. ДДС


Търговец на зърно от Варна не е внесъл в хазната ДДС в размер на 2,4 млн. лева, съобщиха данъчните в морската столица.

Установените допълнителни задължения на търговеца към бюджета са в размер на 2,4 милиона лева. На други трима производители и търговци на зърно от Североизточна България ревизиите са приключили с допълнително установени задължения за по над 1,1 милиона лева.

В Добрич и Русе са приключили по 14 ревизионни производства, като добруджанци са укрили ДДС в размер на 1,805 милиона лева, а русенските търговци на зърно са опитали да ощетят хазната с 2,684 милиона лева.

В Разград са приключили 8 ревизии с допълнително установен ДДС – 2,353 милиона лева, в Търговище 4 ревизии с укрит данък от 1,391 милиона лева, а при ревизии на 6 шуменци са установени 1 милион лева укрит ДДС.

130 000 лева е установеният укрит данък при извършени 3 ревизии в Силистра. Най-честите нарушения, които приходните инспектори са установили по време на ревизионните производства, са фиктивни адреси, на които никога не е имало регистрирани фирми, извършени сделки със зърно, без същите да са придружени с финансово-счетоводни документи, декларирани минимални площи, но извършени продажби в големи количества.

 За първите шест месеца на годината инспекторите от териториалната дирекция са извършили и приключили общо 936 ревизии, от които 69 са на производители и търговци със зърнени култури.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар