Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 16 юли 2012 г.

Пиронкова знаменосец на Олимпиадата


Най-добрата ни тениситка Цветана Пиронкова ще бъде знаменосец на родната делегация в Лондон. Пловдивчанка ще дефилира със знамето на церемонията на откриването на Игрите на 27 юли.

Българският олимпийски комитет до последно умуваше на кого да повери честта да излезе с българския трибагреник в Лондон. Варианти бяха Григор Димитров и легендарният Йордан Йовчев. Гимнастикът обаче бил суеверен. Възможност да носи знамето бил и някой от националите по волейбол.

Носенето на националния флаг ще отнеме част от свободното време на Пиронкова, която трябва да мине няколко репетиции. Освен това Цвети трябва да издържи на няколкочасовата церемония по преминаване на всички делегации на стадиона в Лондон. На Олимпиадата в Пекин през 2008 година знаменосец на България беше плувецът Петър Стойчев.

Цвети няма да е единствената тенисистка, която ще представи страната си в Лондон. Звездата на Русия Мария Шарапова ще прави компания на нашето момиче, както и тяхната колежка от корта - полякинята Агниешка Радванска.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар