Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 16 юли 2012 г.

3 г. условно за съдийка, хваната с подкуп


Софийският градски съд осъди бившия председател на Варненския административен съд Анелия Цветкова на три години условно с пет години изпитателен срок.

Цветкова беше призната за виновна, че е взела 10 000 лв. подкуп, за да реши дело по определен начин. Съдът обаче я оправда по другото обвинение за вземане на подкуп от 60 000 лева, но пък й наложи глоба oт 10 000 лева.

Анелия Цветкова беше задържана на 17 юли 2008 г. във Варна в момент на получаване на 10 000 белязани лева.

Според прокуратурата те били част от поискани 90 хиляди лева за решаването на четири фирмени дела в полза на строителния предприемач Стефан Стефанов и на сина му Георги Стефанов.

Тогава при обиск в апартамента й на различни места бяха намерени огромни суми – 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато. Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Според версията на Цветкова цялата акция и последвалото дело е инициирано от Стефан Стефанов – неин бивш любовник, който така и не приел раздялата им.
На едно от заседанията на съда шефката на Окръжния съд във Варна Ванухи Аракелян заяви, че разривът между Цветкова и Стефанов започнал, когато Цветкова отказала да назначи за съдебен администратор сина на Стефанов.

След като двамата окончателно се разделили в средата на юни 2008 г., подсъдимата била много разстроена и се притеснявала бизнесменът да не посегне на нея и детето й.

Месец по-късно последвал и арестът й. След като бе освободена под гаранция, Цветкова се видяла с него и го попитала защо й е причинил това, а той й отговорил, че искал да й отмъсти.

Първо искал да убие нея, после сина й, но накрая се сетил, че много държи на кариерата, и затова й спретнал постановката с подкупа, стана ясно по време на съдебните заседания по процеса, който продължи 3 г.

В крайна сметка синът Георги Стефанов се отказа от показанията си, които уличават Цветкова.

Той заяви, че е бил принуден да напише лъжлив сигнал срещу Цветкова. Иначе баща му - бизнесменът Стефан Стефанов, щял да бъде задържан.

На 13 май 2009 г. пък Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдийката.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар