Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 19 юли 2012 г.

ГДБОП удари известен наш торент сайт


Успешно се проведе операция по предотвратяване на незаконно използване на авторски произведения, без съгласието на правоносителите чрез торент-тракер http://data-bg.org, съобщиха от Пресцентъра на МВР.

В операцията са участвали служители от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" при ГДБОП, съвместно с колеги от регионалните сектори.

В хода на акцията са установени собственикът на торент-тракера и лице, разпространило защитения обект на авторското право и сродните му права.

Извършени са проверки на адреси във Варна и Разград. Иззети са компютърни системи, чрез които е администриран сайтът. Той осигурявал достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите в продължение на над пет години.

Чрез торент - тракера е предоставян неограничен достъп до касови филмови заглавия, както чужди, така и български. По този начин са нанесени огромни щети на филмовата индустрия и българските творци.

В резултат на действията на служителите на ГДБОП-МВР е преустановен достъпът до сайта http://data-bg.org, който се намира в топ 10 на българските торент - тракери, чрез които се нарушават права на автори, продуценти, изпълнители и издатели от България и чужбина.

Операцията на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост".



 http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар