Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 3 юли 2012 г.

Работници в пловдивския градския транспорт плашат със стачка


Близо 30 работници от пловдивският „Градски транспорт" протестират заради неиздължени заплати, съобщава БНР.

Още от първите четири месеца на тази година не са изплатени части от заплатите на служителите, призна заместник-изпълнителният директор на „Градски транспорт" Кольо Бъчваров.

Причината за частичното плащане на заплатите е в намалените компенсации за пътуванията на ученици, студенти и пенсионери. Намалението в общинския бюджет е от 6 на 4,5 милиона лева.

Над 400 000 лева са задълженията на бившата общинска фирма към шофьори и кондуктори само за миналата година. Един шофьор във фирмата взема по 150 лева на месец, което е 60 на сто от заплатата му, дадоха пример протестиращите.

Във връзка с появил се мъж, който снима с камера насъбралите се протестиращи пред предприятието, работниците изказаха опасение, че така шефовете им ги притискат да не протестират.

60 работници са завели съдебни искове за неизплатените си заплати, съобщи местният лидер на „Подкрепа" Атанас Кръстев. От „Подкрепа" също предупреждават чрез декларация, че ще преминат към стачка, ако не се подпише споразумение за заплатите.http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар