Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 3 юли 2012 г.

Два самолета от Израел идват през нощта заради огъня на Витоша


Два специализирани самолета от Израел ще се включат в гасенето на пожара на  Витоша, съобщиха от МВР.

Машините се очаква да пристигнат в страната ни два часа след полунощ.

Летателните машини ще се обслужват от 13-членен екипаж и ще се водоснабдяват от яз. „Искър”.

Всеки самолет е в състояние да превозва 3 тона вода. Самолетите се обслужват от четирима пилоти и четирима души наземен персонал, както и още петима други специалисти.

С  тях ще пристигнат и 2000 кг специализирано оборудване, включително и пожарникарски маркучи.

От съображения за сигурност до приключване на работата на самолетите гражданите не бива да използват яз. „Искър“  за почивка и спорт. Екипи на столичното Осмо Районно управление „Полиция” и на Общинска полиция ще следят за спазването на реда в района, съобщиха от МВР.

Продължават усилията на пожарникари, полицаи, служители на горските стопанства, военнослужещи и доброволци за овладяване на пожара над Бистрица.

Огнената стихия вече се развива на площ от 150 дка в труднодостъпна местност. Осигурени са високопроходими гасителни автомобили, мотопомпи и верижна техника.

По разпореждане на Оперативния щаб наземните сили са разпределени на три групи. Първата има задача да придвижва мотопомпите до изградените бентове, а останалите две прокарват просеки по южния и североизточния фронт на пожара.

В гасенето на пожара продължават да участват два хеликоптера от ВВС и летателна машина на частна фирма.

Районът се облита с хеликоптер „Аугуста” на Гранична полиция, оборудван с термовизионна камера, с която се заснемат огнищата на пожара.

По-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е приел помощ от Израел, след като преди това каза, че това не е необходимо.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар