Валутни курсове

Хороскоп

петък, 20 юли 2012 г.

Съдят 4-ма босненци за инцидент преди Левски-Сараево


Четирима босненци са задържани в Четвърто районно управление и ще бъдат съдени по Указа за борба с дребното хулиганство за инцидент преди мача "Левски" – "Сараево", съобщиха от пресцентъра на МВР. При инцидента са пострадали и служители на реда.

Представители на УЕФА са дали отлична оценка на столичната полиция за охраната на футболната среща, пише в съобщението. Не е имало сериозни нарушения на обществения ред на територията на София по време на мача и след неговото приключване. Около 400 полицаи са се грижили за реда и сигурността на стадиона, около него, в централната част и периферията на града.

Т.Д. /29 г./, Б.А. /21 г./, М.А. /19 г./ и И.М. /25 г./ са задържани непосредствено преди футболната среща и са санкционирани с актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Днес четиримата чужденци ще бъдат изправени пред Софийския районен съд. При напускане на хотел и пред храм-паметника "Св. Александър Невски" привърженици на "Сараево" са имали агресивно поведение. Полицията е извела феновете извън града, където изчакали началото на мача. Тези действия на полицията, съгласувани със Столична община и представителите на УЕФА, са били предприети, за да не се допуснат последващи нарушения на обществения ред.

Ватман е пострадал при инцидент, станал в 18.45 ч. вчера на бул. "Ситняково" след кръстовището с бул. "Мадрид". Полицаи от Пето районно управление са установили, че трима фенове на "Левски" хвърлили бутилка и счупили стъклото на мотрисата. При инцидента е бил ранен ватманът, който е транспортиран и оставен за лечение в болнично заведение със срязана артерия и сухожилие на дясната предмишница, без опасност за живота. Полицията издирва извършителите.

По време на мача е пострадала само една привърженичка на отбора-домакин. При извършения й алкохолен тест дрегерът отчел 1,8 промила.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар