Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 17 юли 2012 г.

Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"


Открито за експлоатация е първото модерно кръстовище на две нива между бул. "Андрей Ляпчев" и бул. "Андрей Сахаров" в столичния квартал "Младост".

Обектът беше открит тържествено от кмета на София Йорданка Фандъкова, която посочи, че е сдружението "Трейс Виа" ще бъде санкционирано с около пет на сто от договореното плащане за обекта - около 8,8 млн. лв.

Причината е забавянето на обекта, въпреки че според кмета освен субективните причини, има и обективни - тежката зима и обилните валежи, които не са позволили да се извършват заваръчни дейности по мостовата конструкция.

Чрез мостта се осигурява връзка между улица "Св. Киприян" и  бул. "Андрей Сахаров", а оттам като алтернативен маршрут за избягването на бул. "Александър Малинов" може да се използват ул. "Йерусалим" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе" и от Площада на авиацията може да се прави връзка с бул. "Цариградско шосе", посочи заместник-кметът на София Любомир Христов.

От своя страна Йорданка Фандъкова бе категорична, че няма забавяне в останалите големи инфраструктурни проекти в столицата.

По думите й за следващата година вече има строителна готовност за започването на другите две кръстовища на две нива - при бул. "П. К. Яворов" и бул. "Симеоновско шосе" и при бул. "България" и бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов".

До края на септември пък ще бъде готово продължението на бул. "Андрей Сахаров" в ж. к. "Младост 3", отчете столичният градоначалник.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар