Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 5 юли 2012 г.

Ударът на ГДБОП! 12 тона хашиш заловен в Мировяне


12 тона хашиш на стойност 360 млн. евро са открили полицаи в склад в софийското село Мировяне.

Главният директор на ГДБОП Станимир Флоров, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев отидоха на място, за да огледат склада и да дадат информация за акцията.

По думите на Флоров заловеният днес хашиш е свързан с хванатата преди дни дрога на митницата във Видин.

"Групата е една и съща", допълни той. По думите му обаче имената на трафикантите не са известни, защото не са интересни на журналистите.

Цветан Цветанов обяви, че хората, които са наели склада са същата група, която е заподозряна за трафика на наркотици, заловени на ферибота.

"В момента ги търсим – те гледат телевизия и виждат какво се случва", закани се Флоров.

Този наркотик е предназначен за страни от ЕС, за Белгия и Холандия, обясни схемата шефът на ГДБОП.

Самата пратка идвала от Мароко, а получателите й били белгийци и холандци.

Вътрешният министър допълни, че холандските и белгийските власти са информирани за пратката и за местата, където е трябвало да бъде складирана.

Премиерът Бойко Борисов пък даде подробности как е транспортиран хашишът. Той обясни, че до нашите води в Дунав идва кораб, който изсипва пратката, която е опакована в специално фолио, което не позволява да потъне и да се намокри. Вечерта идват рибари и изтеглят пратките.

"Така малко по-малко наркотикът се изнася от страната", разясни премиерът.

И Флоров, и Цветанов, и Борисов не пропуснаха да наблегнат, че пратката е била заловена благодарение на добрата охрана на българските граници и техниката, с която разполагат нашите митничари.

И тримата наблегнаха, че заловеното количество е доказателство за това, че страната ни трябва да бъде приета в Шенген, защото охранява добре границите на Евросъюза.

Те благодариха на органите на реда за добрата им работа и дадоха и това като пример за готовността да членуваме в зоната за свободно движение.

"Днес е един хубав ден. Освен че е празник на МВР, в рамите на няколко дни успяхме да заловим останалото количество наркотични вещества", обобщи Флоров.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар