Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 7 юни 2012 г.

В края на юли пътуваме по магистрала до "Петолъчката"


В края на юли ще може спокойно да се стига от София до пътен възел "Петолъчката" по магистрала "Тракия", съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Довършителните работи по Лот 2 и Лот 3 ще станат едновременно, уточни той.

Срокът за окончателното завършване на Лот 4 и свързването му с готовата част от автомагистралата край Карнобат е в началото на 2013 година.

"Той ще бъде спазен, въпреки неблагоприятните климатични условия като проливните дъждове в началото на месеца и инцидента край "Петолъчката", зарече се Лазаров.

Той инспектира днес строежа на Лот 3 край Ямбол и констатира, че продължават пробите на материалите, използвани при строителството му.

"Всеки ден от лабораторията на АПИ проверяват битума", заяви Лазар Лазаров и допълни: "Вече се спазват всички пропорции в рецептата за приготвяне на асфалт от подизпълнителя и това се следи ежедневно от лабораторията на централния институт по пътни технологии. Сега битумът, който постъпва в базите за производство на асфалт, и сместа за износващия пласт, отговарят на техническата спецификация".

Dnes.bg припомня, че 15 километра от Лот 3 трябва да бъдат преасфалтирани, заради използването на некачествен асфалт.  Той бе положен от гръцката фирма "Актор", която се оправда с подизпълнител и пое задачата да смени асфалта в този участък.

"Към момента все още не е възстановен нито един километър. Фрезоването е много бавен процес", каза инж. Лазаров, който провери работата на машината, която фрезова настилката.

"В момента са на около 9 – 10 км от общата дължина, остават им още пет километра и то – не по цялата ширина. Работят с няколко фрези, но става много бавно. Може би заради това ще има известно забавяне. Компромис с качеството няма да правим", отечете шефът на АПИ.

По негови изчисление досега забавянето на срока за пускане на Лот 3 е с около 15 дни.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар