Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 7 юни 2012 г.

Двама арестувани за убийството на хазартния бос Динов


Кирил К. на 42 години и Николай С. на 37 години са задържани за убийството на хазартния бос Ивайло Динов, който беше убит в центъра на София на 4 април посред бял ден.

По данни на полицията Кирил, по прякор Кики, е карал колата, а физическият извършител е Николай, заяви заместник-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов. И двамата са криминално проявени.

Кирил К. е криминално проявен за нанасяне на средна телесна повреда, противозаконно отнемане на автомобил и притежание на наркотици, докато Николай С. е осъждан за кражби.

Спиридонов разказа, че двамата са били установени като извършители на престъплението по колата, с която са следили жертвата си Динов. От иззетите мобилни телефони на бизнесмена полицаите са успели да установят точния маршрут, по който се е движил преди да бъде убит.

След като разгледали охранителните камери по пътя му, разследващите установили, че от влизането му в София (Динов е идвал от Благоевград) плътно го е следил автомобил Subaru.
Полицаите са успели да установят, че собственик на колата е Кирил. Установяването на собствеността на автомобила е отнело време и усилия на разследващите, защото Subaru-то се е водело на един човек, продаден е на трети, а последният му собственик е задържаният, обясни Ивайло Спиридонов.

Той обяви, че двамата арестувани всячески са се опитвали да се отърват от автомобила. В крайна сметка той е бил намерен на столична автоморга. При обиска на домовете на Кирил и Николай са открити доказателства, които ги свързват с престъплението и автомобила.

За момента СДВР няма мотив за престъплението, каза Спиридонов и поясни, че за момента няма връзка между убития Динов и двамата арестувани, няма поръчител, а разследващите не разполагат и с оръжието на убийството.

"При всички положения не работят трета смяна в предприятие", заяви зам.-директорът на СДВР на въпрос на Dnes.bg с какво се занимават двамата задържани. Спиридонов уточни, че те нямат работа и са се издържали от престъпления, които са известни на полицията.

Той допълни, че Николай е бил задържан в момент на подготовка на нова кражба.

Николай С. и Крили К. отказват да разговарят с полицията. Те са задържани с мярка за неотклонение за 72 часа.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар