Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 30 май 2012 г.

МВР изцяло виновно за случая "Мирослава" в Перник


Алтернативната комисия по случая "Мирослава" излезе с доклад след месеци проучване на жестокото убийство на момичето от Перник.

Припомняме, тази комисия е сформирана от депутати, след като официалната временна анкетна комисия бе съставена на квотен принцип и доминирана от депутати на управляващите и независими.

Основните изводи са, че отговорните власти не са спазили изискванията на законите на страната и това е станало причина да бъдат нарушение права на български граждани, включително да настъпи смъртта на основен свидетел по делото за убийство и отвличането на Мирослава Николова.

В нарушение на Закона за МВР ГДБОП извършва свои самостоятелно оперативно-издирвателни действия, които не са част от плана на официалното разследване и не са съгласувани с него, заключват още депутатите.

Редица въпроси очакват своя отговор от прокуратурата, пише още в доклада на алтернативната комисия.

Депутатите също така са на мнение, че реакцията на полицията след отвличането на Мирослава е закъсняла. Не се работи по всички възможни версии, а по една - за инсценирано отвличане.

Депутатите също така са на мнение, че отговорността за самоубийството на основния свидетел Стойчо Стоев е на ГДБОП.

Народните избраници от алтернативната комисия се оплакаха от Красимир Ципов, който оглавяваше "редовната" анкетна комисия за Перник, че им е пречил да си правят проучванията. Той според тях направил неуспешен опит да не ги допусне до информация.

Никой не съдейства на нашата комисия, напротив, пречеше й се, заяви Йордан Бакалов.

Цялата отговорност за забавеното разследване е на професионалното ръководство на МВР, категоричен е депутатът. От независим източник сме стигнали до извода, че Стойчо Стоев е сътрудничел на МВР, каза още синият депутат.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар