Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 30 май 2012 г.

МВР разби схема за фалшиви винетки


МВР разби престъпна схема за разпространение на фалшиви винетки.  По първоначални данни в нея са участвали трима военнослужещи и двама служители на РУП-Бургас. Нанесените щети на държавния бюджет се изчисляват на над 2,5 милиона лева, съобщиха от полицията.

Претърсени са различни адреси в Бургас, обитавани от петима от организаторите на престъпната схема. Открити са общо 100 фалшиви стикера за различни видове моторни превозни средства, около 200 квитанции за тях и над 22 хиляди лева.

На трима от закопчаните е повдигнато обвинение за незаконно разпространение на винетни стикери и им е наложена мярка за неотклонение за 72 часа. В окръжната прокуратура е образувано досъдебно производство.

При операцията са задържани и петима униформени - трима военнослужещи от поделение на територията на региона и двама полицаи от РУП-Бургас. По първоначална информация те разпространявали фалшивите стикери. Във Военна окръжна прокуратура – Сливен е образувано досъдебно производство срещу военнослужещите, а в Бургаската следствена служба е образувано следствено дело срещу двамата служители на МВР.

Винетките менте са пласирани сред шофьорите на по-ниска цена от действителната. Те получавали и съответните квитанции с печати и номера от различни бензиностанции и пунктове. Така клиентите удостоверявали валидността на закупения фалшив стикер при случай на проверка от контролните органи.

Групата по пласирането на неистинските стикери е действала от началото на годината, била разработена цялостна мрежа за продажбата им сред шофьори от различни населени места, в това число собственици на автобусни и товарни превози и таксиметрови автомобили.

По време на операцията са установени и проверени над 50 автомобила, които се движели с фалшиви винетки.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар