Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 30 май 2012 г.

Заловиха гаджета, грабили възрастни софиянки


24-годишна бургазлийка и нейното гадже от от монтанското с. Дондуково попаднаха в ареста след серия грабежи над възрастни жени в столицата. Двойката, която живее на семейни начала, са били вече регистрирани в полицията за кражби.

Според разследващите, грабежите започнали в началото на ноември миналата година, когато били регистрирани първите две престъпления. На 4-ти ноември в „Младост-1” със златните си обеци се разделила 58-годишна жена, а на 10-ти ноември  във входа на жилищния си блок в четвърти микрорайон на ж.к. „Люлин” била нападната 65-годишна столичанка.

Крадлата опитала да отнеме златните й обеци, но след като не успяла, откраднала дамската й чанта с лична карта, шофьорски документи и ключове за кола.

Досега в същите квартали били регистрирани още десетина грабежи на златни накити над столичанки, обясняват от полицията.

На 13-ти април в ж.к. „Хиподрума”  във входа на жилищен блок била ограбена 76-годишна жена, а на 5-ти май на бул. „Житница” със златната си обеца се разделила 85-годишната й собственичка.

Жертвите описали основната извършителка на престъпленията като млада, мургава, с кръгло лице и чип нос,  симпатична и приятна на външен вид. Някои от тях дали описание и на съучастника й –  около 25-годишен, слаб, средно висок.

Престъпното дуо винаги избирало за жертви възрастни жени, които нападало привечер. Обикновено младата жена влизала във входа на жилищния блок с жертвата, отваряла й вратата, предлагала помощта си и изведнъж се нахвърляла върху нея и дърпала обиците й. В повечето случаи съучастникът й играел ролята на „отцепка“.
 
Преди седмица криминалистите влезли в дирите на бургазлийката, която живеела в квартира в кв. „Горна баня” с гаджето си.

Двамата са задържани за 72 часа и ще им бъдат повдигнати обвинения.

При извършения обиск са открити част от откраднатите вещи, както и документи от заложни къщи, където се пробвали да пласират откраднатата стока.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар