Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 30 май 2012 г.

Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%


Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.

Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар