Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 24 май 2012 г.

Нови вторични трусове и нови щети в Италия


Два нови труса, единият от които с магнитуд 4,3, разтърсиха през изминалата нощ Североизточна Италия, като причиниха нови щети на сградите, вече повредени при земетресението в неделя с магнитуд 6, съобщи Ройтерс, цитирайки местните власти.

Двата труса са регистрирани около полунощ местно време. Първият е бил с магнитуд 4,3, а вторият с магнитуд 3,2. Усетени са силно, понеже епицентърът е бил плитко - само на 4 км дълбочина.

„Страхът се върна и докато не настъпи малко повече спокойствие, няма да успеем да го преодолеем", каза Фернандо Фериоли, кмет на Финале Емилия, мястото на епицентъра на голямото земетресение. "Опитваме се да убедим хората са се приберат в жилищата си, ако не са повредени, но ако трусовете продължат, това ще е невъзможно", продължи той.

Според кмета Фериоли временните лагери за настаняване в общината са запълнени до последното място и цели фамилии са нощували на открито в колите си след новите трусове. Те нанесли сериозни щети на вече засегнатите сгради. Техниците от Гражданската защита от ранни зори проверяват новите поражения.

"Червената зона" в центъра на града, забранена за достъп на населението поради риск от срутване на повредените сгради, която вчера беше стеснена, от днес отново се разширява, добави кметът.

Според италианските медии общо 18 труса да регистрирани през нощта.

Вчера шефът на началникът на Гражданската защита в града прикани гражданите, чиито домовете не са повредени, да се приберат вкъщи. Деметрио Еджиоли, директор на Гражданската защита в област Емилия Ромяня, обаче призна ,че трусовете предизвикват болезнен страх. Хората, които се бяха прибрали по домовете си, отново ги напуснаха, изпаднали в паника.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар