Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 5 септември 2012 г.

Арестуваха мъж, измъкнал 12 000 лева от пенсионер


53-годишен криминално проявен мъж е задържан за телефонна измама, съобщиха от полицията. 

Той успял да измами 79-годишен мъж по познатата схема с болната дъщеря.

Пенсионерът от село Арзан получил обаждане на домашния телефон от непознат, който се представил за лекар и му обяснил, че дъщеря му е болна от свински грип  и е необходима голяма сума пари за закупуването на ваксини.

Възрастният мъж предложил всичките си спестявания в размер на 12 000 лева. След още няколко телефонни разговора пред дома му в селото дошъл “д-р Йорданов“, който взел парите и си тръгнал. Много скоро след това 79-годишният мъж се усетил, позвънил на дъщеря си и открил, че е измамен.

Криминалистите започнали незабавно разследване. Бил изготвен фоторобот, който изпратили до всички Районни управления и Областни дирекции в страната и СДВР.

Така се стигнало до задържането на извършителя в момент на измама в Берковица.

53-годишният мъж е с постоянен адрес в София, той е извършвал измами  и в Лом, където местният съд му наложил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Мъжът е познат на органите на реда с грабеж, кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на имущество и телесна повреда по хулигански подбуди.

Повдигнато му е обвинение от Районна прокуратура – Брезник по чл. 209 от НК и работата по започнатото досъдебно производство продължава.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар