Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 31 май 2012 г.

Оставиха под домашен арест касиера, задигнал 21 млн. от банка


Задържаният за обира на "Алфа банк" Петко Митевски остава под домашен арест, реши Софийският апелативен съд. Митевски е заподозрян за автор на най-големия банков обир у  нас.

Според прокуратурата бившият главен касиер на "Алфа Банк" за около две години е изнесъл 21 милиона лева от трезора на банката.

Според прокуратурата задържаният през октомври миналата година Митевски е успял да открадне 21-те милиона в периода от 2008 до 11 май 2011 г., докато е бил главен касиер на банката. Той редовно изнасял големи суми, като криел парите в чанта.

Мъжът прикривал липсите с фалшиви приемно-предавателни протоколи. Графологична експертиза е установила фалшиви подписи под документите.

Съдът изтъкна, че разследващите не са събрали нови доказателства срещу Митевски в последните седем месеца, което заедно с обстоятелството, че обвиняемият не се е опитвал да се укрие, е сред причините той да бъде пуснат от ареста. Според съда домашният арест е достатъчно ограничаваща мярка за неотклонение. Решението не подлежи на обжалване.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар