Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 25 април 2012 г.

Роднини на загиналите деца в Асеновград съдят държавата


Роднините на двете удавени деца в Асеновград ще съдят държавата заради необезопасения водоизравнителен басейн на “Напоителни системи.

“Нехайството трябва да бъде наказано, а за смъртта им да има справедливост. Ако тук виновните се измъкнат, ще се обърнем към съда в Страсбург”, категоричен бе пред „Труд” Георги Илиев, вуйчо на 13-годишната Даниела Благоева, която се удави в неделя заедно с най-добрата си приятелка второкласничката Мария Павлова.

“Дъщеря ми се обади към 14,30 ч в неделя, че излизат с нейното колело да се поразходят с Мария. Малко по-късно чух страшната вест”, едва промълви бащата на  Даниела – Йордан.

Двете момичета бяха погребани във вторник в Асеновград, където бе обявен ден за траур.

В града се носят различни версии за трагичната гибел на момичетата. Основната е, че момичетата отишли до 6-метровия неохраняем водоем от любопитство, прескочили еднометровата ограда и застанали на ръба на бетонната чаша. Вероятно заради паднал GSM едната се подхлъзнала, а другата се опитала да помогне.

Жителите на почернения град настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на всички водоеми наоколо, защото имало и други нещастни случаи с деца.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар