Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 25 април 2012 г.

Гуардиола: Отпаднахме, но останахме верни на себе си


Барселона пропусна шанса да стане първият отбор, защитил титлата си в Шампионската лига. Каталунците отпаднаха от Челси в драматичен полуфинал след 0:1 в Лондон и 2:2 на "Камп Ноу". Въпреки голямото разочарование, наставникът на Барса Джосеп Гуардиола заяви, че е горд с отбора си и не може да вини никой от футболистите, включително и Лионел Меси, който пропусна дузпа.

"Направихме всичко по силите си да продължим, но не успяхме. Пропуснахме да решим нещата в наша полза в най-важните моменти. Трябва да поздравим Челси за перфектната им игра в дефанзивен план. На нас не ни остава нищо друго освен да насочим поглед към следващия сезон. Този очевидно не завършва така, както се надявахме", сподели Гуардиола.

"Аз казах на футболистите да не спират да атакуват и при 2:0. Това е стилът на Барселона и се радвам, че не изневерихме на себе си. Тогава обаче дойде голът на Рамиреш, който беше голям психологически удар. Сега сме объркани. В съблекалнята не знаех какво да кажа на играчите, защото реално те не са сбъркали в нищо", каза Гуардиола.

Той не пожела да критикува Лео Меси за пропуска му от дузпа, който можеше да върне предимството на Барса. "Мога само да съм благодарен на Меси, за всичко, което е направил за отбора. Искрено му се възхищавам. Той винаги е жаден за победи и сега със сигурност не му е леко, но в това е красотата на спорта - не може винаги да се побеждава".

Гуардиола призна, че двубоят тази вечер много му е напомнил реванша от полуфиналите в Шампионската лига срещу Интер преди две години. "Сега съжалявам дори повече, защото положихме повече усилия, отколкото в онзи мач. Не мога да упрекна играчите, защото те създадоха много голови възможности и тук, и на "Стамфорд Бридж". Явно това не е нашата година", заърши Пеп.



http://cl.sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар