Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 11 март 2012 г.

Лукойл Академик с резонна победа срещу Балкан


Шампионът Лукойл Академик записа поредна победа в НБЛ, след като се наложи при домакинството си на Балкан (Ботевград) с 86:77. Най-резултатен за „студентите” беше Бруно Шундов с 20 точки, Тодор Стойков добави 19, а Божидар Аврамов и Павел Маринов приключиха с по 11 точки.

Станимир Маринов вкара 22 точки за ботевградчани, а Айзея Мартин и Димитър Филипов завършиха с по 13 и 11.

Възпитаниците на Марин Докузовски започнаха мнго отпуснато двубоя, като това позволи на баскетболистите на Балкан да се задържат близко до съперника – 16:20. През втората четвърт „зелените” отново стояха по-добре на терена, като се възползваха максимално от всяка грешка и  това доведе до равенство на почивката – 38:38.

С подновяването на играта през второто полувреме Любо Лилов и компания дори успяха да поведат и да отворят разлика от седем точки - 49:42, но този шамар събуди Лукойл, а Стойков и Шундов поеха отговорността да завършват нападенията на тима си и след 30 минути игра, Академик пак поведе – 58:57. Със започването на решителната последна четвърт домакините бързо стигнаха до двуцифрен аванс, като този път запазиха концентрация до самия край и си гарантираха победата.



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар